AVG proof

FaceClock waarborgt de veiligheid en privacy op het gebied van persoonsgegevens door enkel gezichtsherkenning te verlenen na het ontvangen van toestemming van de persoon die er gebruik van gaat maken door rechtsgeldige online-ondertekening (eSigning).

Waarom FaceClock veilig is

Er is gekozen voor verschillende technieken en beveiliging. FaceClock werkt samen met een hosting partij die de veiligheid op hoog niveau garandeert.
Regelmatig is FaceClock in contact met juristen die het systeem en functies analyseren op het gebied van privacy.

FaceClock wordt standaard met de hoogste privacy instellingen geleverd. Het systeem biedt tools die vereist zijn om de naleving mogelijk te maken. Uw gegevens zijn strikt beveiligd en worden nooit met derden gedeeld. Tevens heeft u als klant recht op inzage en/of verwijdering van de gegevens.

Maatregelen FaceClock omtrent AVG

Er wordt zorgvuldig omgegaan met gegevens. Zo kunnen de gemaakte in en uitklok foto’s van de medewerkers enkel een maand worden bekeken. Het systeem verwijderd de foto’s automatisch. Om AVG proof te werk gaan komt de gezichtsherkenning tot stand door middel van punten en afmetingen in het gezicht. Door bepaalde punten in het gezicht nummers te geven herkent het systeem de persoon niet op basis van de foto, persoonlijke uiterlijke kenmerken, maar enkel op basis van de afmetingen en nummers. In de gebruiksvoorwaarden kunt u meer lezen omtrent de veiligheid en privacy die FaceClock naleeft.

Altijd toegang rechtsgeldige contracten

Medewerkers geven expliciet toestemming via PandaDoc dat er gebruik wordt gemaakt van gezichtsherkenning. Deze toestemming verloopt eenvoudig via de geïntegreerde functie van PandaDoc. Hierdoor heeft u te allen tijde de contracten waar medewerkers toestemming hebben gegeven bij de hand.

In de wetgeving omtrent AVG is het verplicht gesteld een medewerker vooraf rechtsgeldig en bewust toestemming te laten verlenen voor het gebruik van zijn/haar biometrische persoonsgegevens. Via onze partner PandaDoc hebben wij een contract toegevoegd aan het aanmaak-proces voor werknemers die gebruik gaan maken van gezichtsherkenning. Het contract kan na ondertekenen op elk moment als PDF ge-download worden vanuit FaceClock. PandaDoc zorgt met een groot team van juristen en advocaten dat deze ondertekeningen volledig rechtsgeldig zijn.

 • SSL-verbinding

  FaceClock werkt met een SSL verbinding. Een SSL-verbinding is een gecodeerde verbinding tussen de server en de bezoeker. Alle communicatie tussen de gebruiker en onze servers zijn versleuteld. Deze gegevens kunnen niet gelezen worden door derden.

 • Gecodeerde bestandsnamen

  De gegevens op de gezichtsherkenning-server worden opgeslagen gekoppeld aan onherleidbare bestandsnamen.

 • Verwerkte afbeeldingen

  Afbeeldingen van personen worden na verwerken van de bronbestanden gelijk verwijderd en opgeslagen in bestanden met slechts kenmerkende eigenschappen in de vorm van een reeks cijfers.

 • Periodieke security audits

  FaceClock wordt door een externe partij periodiek geëvalueerd op zwakke plekken en andere risico’s in de (digitale) infrastructuur.

 • Modern framework

  FaceClock is gebouwd op moderne open-source frameworks met een brede community van gebruikers en developers die constant de beveiliging testen.