Gebruik de QR-Code voor tijdsregistratie

 

FaceClock heeft ervoor gezorgd dat het nieuwe inkloksysteem eenvoudig en intuïtief is. 

Eén van de belangrijkste voordelen van het inklokken met een QR-code was dat het papiergebruik drastisch werd verminderd. In het oude systeem moesten medewerkers stempelkaarten of formulieren invullen, die vaak veel afval en onnodige administratie met zich meebrachten. Met de nieuwe digitale benadering is er geen verspilling meer van papier en wordt alles direct elektronisch geregistreerd.

Medewerkers kunnen nu op verschillende locaties inklokken, zoals op kantoor, in de fabriek of zelfs tijdens zakenreizen. Zolang ze toegang hebben tot de bedrijfsapp en een internetverbinding hadden, kunnen zij hun aanwezigheid moeiteloos registreren.

Bovendien introduceerde FaceClock extra beveiligingslagen om ervoor te zorgen dat het inkloksysteem met QR-codes veilig was. Medewerkers kregen een persoonlijke PIN toegewezen die uniek is voor zijn/haar account, en zij kunnen hun Smartphones beveiligen met biometrische verificatie (zoals vingerafdrukken of gezichtsherkenning) voor extra bescherming.

Het gebruik van de inklok-app helpt ook bij het verbeteren van de loonadministratie en het afhandelen van verlof- en overurenregistratie.

Ook merken medewerkers dat het inklokken met een QR-code de dagelijkse routine vereenvoudigd. Er was geen gedoe meer met het staan in lange rijen voor het oude stempelapparaat. Met slechts één snelle scan waren ze klaar om aan het werk te gaan.

Al snel begon FaceClock de QR-code technologie ook voor andere doeleinden te gebruiken, zoals het beheren van toegangscontrole tot specifieke kantoorruimtes, het organiseren van bedrijfsevenementen en zelfs voor het registreren van de aanwezigheid bij trainingssessies en workshops.

Het succes van inklokken met een QR-code inspireerde andere bedrijven in de regio om hetzelfde te doen. Het gebruik van QR-codes voor diverse zakelijke processen werd een standaardpraktijk in de moderne bedrijfswereld.

Uiteindelijk is het inklokken met een QR-code niet alleen een praktische verbetering, maar ook een symbool van hun toewijding aan innovatie en het omarmen van technologische vooruitgang.