Dit oordeelde het Europese Hof van Justitie op 15 mei 2019, lees hier meer vanuit de kennisbank voor Arbeid en Wetgeving.

Op dit moment rukt daardoor ook de vingerafdruk op. Bij het gebruik van de vingerafdruk is er wel een nadeel dat wanneer de vingers vies zijn je niet goed kunt inklokken. Ook is er dan niet de mogelijkheid om het personeel remote te laten klokken door middel van bijvoorbeeld je eigen mobiele telefoon.

Arbeidspatronen in kaart brengen


Het klokken via een priklok is voor veel bedrijven net iets te ouderwets. Er is vraag vanuit HRM om niet alleen de in-en uitklok tijden te generen maar ook meteen ziekte, verlof, feestdagen en tijd voor tijd. Voor de tuinbouw sector is het in het geval van buiten werken ook van belang dat je het arbeidspatroon van een medewerker in kaart brengt. Wat zijn precies de werktaken van een medewerker op een dag en hoelang heeft hij/zij daarover gedaan. Dit is waarom FaceClock deze drie belangrijke onderdelen van het personeelsmanagement heeft geautomatiseerd.

  • in- en uitklokken met een toegangscode of gezichtsherkenning
  • werktaken doorgeven
  • ziekte, verlof, feestdagen en tijd voor tijd

    Eigenaar Boomkwekerij de Spankert automatiseert zijn bedrijf door het gebruik van FaceClock.

Alles in één overzicht exporteren naar Excel

Het laatste onderdeel Ziekte, verlof, feestdagen en tijd voor tijd heeft FaceClock in de rapportages toevoegd (op aanvraag van vele klanten) aan de in-en uitklok rapportage. Dit is geheel uniek. Veel systemen in de cloud bieden de genoemde data aan, alleen moet je wel even een kop koffie nemen om ze te vinden het systeem.
De data: In-en uitkloktijden, Gewerkte uren, Pauzes, Ziekte, Verlof, Feestdag en Tijd voor Tijd is in FaceClock in één Excel bestand te vinden. Dit is ontwikkeld in samenwerking met De Beer Accountants en Belastingadviseurs.