Inklokken met je mobiele telefoon en GPS-Locatie

Inklokken op GPS-locatie: De nieuwe standaard voor tijdregistratie

In de moderne wereld van vandaag, waar technologie steeds verder evolueert, worden bedrijven steeds inventiever in het vereenvoudigen van hun dagelijkse operaties. Een opwindende nieuwe ontwikkeling op het gebied van tijdregistratie is het inklokken op GPS-locatie. Deze innovatieve methode maakt gebruik van de kracht van GPS-technologie om het traditionele inklokproces te transformeren en biedt tal van voordelen voor zowel werkgevers als werknemers.

Met inklokken op GPS-locatie kunnen medewerkers nauwkeurig hun werktijden registreren door simpelweg gebruik te maken van hun smartphones of andere mobiele apparaten. Het enige dat ze hoeven te doen, is de FaceClock App te openen en in te klokken. Vervolgens gebruikt het systeem de GPS-gegevens van het apparaat om de exacte locatie van de medewerker te bepalen op het moment van inklokken. De bedrijfsleider ziet in het Live-Overzicht direct alle locaties van de medewerkers. 
Wil jij meer lezen over het inkloksysteem van FaceClock met GPS-Locatie? Klik dan hier voor meer informatie. 

Inklokken met GPS-Locatie op de Bouwplaats

Om de veiligheid te waarborgen en te weten waar het personeel zich bevindt biedt inklokken middels een GPS-Locatie functie een uitkomst. Het is voor de uitvoerder belangrijk om te weten hoeveel medewerkers zich op de bouwplaats bevinden. 

 

De voordelen van inklokken met GPS-Locatie 

Deze technologie van FaceClock biedt een aantal belangrijke voordelen:

  1. Nauwkeurige tijdregistratie: Met inklokken op GPS-locatie kunnen werkgevers er zeker van zijn dat de werktijden van hun medewerkers nauwkeurig worden vastgelegd. Er is geen ruimte meer voor fouten of misverstanden over in- en uitklokken, omdat de locatiegegevens een duidelijk bewijs leveren van de aanwezigheid van de werknemer op een specifieke plek op een bepaald tijdstip.

  2. Flexibiliteit en mobiliteit: Voor organisaties met mobiele teams, vertegenwoordigers of medewerkers die op verschillende locaties werken, biedt inklokken op GPS-locatie enorme flexibiliteit. Medewerkers kunnen eenvoudig inklokken, ongeacht waar ze zich bevinden, of het nu op kantoor is, bij een klant of op afstand werken. Dit is vooral gunstig voor bedrijven met medewerkers die veel reizen of buiten het kantoor werken.

  3. Verhoging van de productiviteit: Doordat medewerkers eenvoudig hun werktijden kunnen registreren, wordt administratieve rompslomp verminderd, waardoor ze meer tijd kunnen besteden aan hun eigenlijke werkzaamheden. Dit kan leiden tot een toename van de productiviteit en efficiëntie binnen het bedrijf, omdat werknemers minder tijd hoeven te besteden aan handmatige tijdsregistratie en meer kunnen focussen op hun kerntaken. Denk aan rijen en wachten om de urenregistratie te registreren op papier. 

  4. Kostenbesparing: GPS-inklokken vermindert de behoefte aan fysieke inklokapparaten of stempelkaarten, waardoor bedrijven kosten kunnen besparen op onderhoud en aanschaf van deze traditionele systemen. Bovendien kunnen bedrijven met meerdere locaties profiteren van gecentraliseerde tijdregistratie zonder dat er dure infrastructuur op elke locatie nodig is. Middels de QR-Code kun je morgen al beginnen met inklokken. Er zijn hiervoor geen kastjes en installaties nodig. 

  5. Transparantie en vertrouwen: Het gebruik van GPS-inklokken bevordert een cultuur van transparantie en vertrouwen tussen werkgevers en werknemers. Werknemers weten dat hun werktijden eerlijk en objectief worden vastgelegd, wat het gevoel van betrokkenheid en tevredenheid kan vergroten. Tegelijkertijd kunnen werkgevers op een transparante manier de aanwezigheid van hun personeel monitoren en vertrouwen opbouwen met werknemers op basis van de vastgelegde gegevens.

  6. Geavanceerde rapportage en analyse: Met inklokken op GPS-locatie kunnen bedrijven gedetailleerde rapporten en analyses genereren over de werktijden en locatiegegevens van hun medewerkers. Dit kan waardevolle inzichten bieden in de werkpatronen van het personeel, waardoor werkgevers beter kunnen plannen en resource management kunnen optimaliseren.

Gebruik inkloksysteem GPS-Locatie AVG-proof

Natuurlijk brengt het gebruik van GPS-gegevens ook enkele privacyvraagstukken met zich mee, die zorgvuldig moeten worden aangepakt. Het is van cruciaal belang dat werkgevers duidelijk communiceren over hoe de locatiegegevens worden verzameld, gebruikt en beschermd om de privacy van hun werknemers te waarborgen. In de app geven medewerkers hier ook toestemming voor. Organisaties moeten ervoor zorgen dat ze voldoen aan de relevante privacywetgeving en dat ze maatregelen treffen om de veiligheid van de gegevens te waarborgen.

Inklokken op GPS-locatie is een mooie ontwikkeling die aantoont hoe technologie kan worden gebruikt om bedrijfsprocessen te stroomlijnen en te verbeteren. Het heeft het potentieel om een nieuwe standaard te worden voor tijdregistratie, waardoor organisaties slimmer, efficiënter en effectiever kunnen werken terwijl ze tegelijkertijd voldoen aan de behoeften van hun personeel. Met de voordelen van nauwkeurige tijdregistratie, flexibiliteit, verhoogde productiviteit en transparantie, biedt inklokken op GPS-locatie een veelbelovende toekomst voor de moderne werkplek.



 

Gebruik de QR-Code voor tijdsregistratie

 

FaceClock heeft ervoor gezorgd dat het nieuwe inkloksysteem eenvoudig en intuïtief is. 

Eén van de belangrijkste voordelen van het inklokken met een QR-code was dat het papiergebruik drastisch werd verminderd. In het oude systeem moesten medewerkers stempelkaarten of formulieren invullen, die vaak veel afval en onnodige administratie met zich meebrachten. Met de nieuwe digitale benadering is er geen verspilling meer van papier en wordt alles direct elektronisch geregistreerd.

Medewerkers kunnen nu op verschillende locaties inklokken, zoals op kantoor, in de fabriek of zelfs tijdens zakenreizen. Zolang ze toegang hebben tot de bedrijfsapp en een internetverbinding hadden, kunnen zij hun aanwezigheid moeiteloos registreren.

Bovendien introduceerde FaceClock extra beveiligingslagen om ervoor te zorgen dat het inkloksysteem met QR-codes veilig was. Medewerkers kregen een persoonlijke PIN toegewezen die uniek is voor zijn/haar account, en zij kunnen hun Smartphones beveiligen met biometrische verificatie (zoals vingerafdrukken of gezichtsherkenning) voor extra bescherming.

Het gebruik van de inklok-app helpt ook bij het verbeteren van de loonadministratie en het afhandelen van verlof- en overurenregistratie.

Ook merken medewerkers dat het inklokken met een QR-code de dagelijkse routine vereenvoudigd. Er was geen gedoe meer met het staan in lange rijen voor het oude stempelapparaat. Met slechts één snelle scan waren ze klaar om aan het werk te gaan.

Al snel begon FaceClock de QR-code technologie ook voor andere doeleinden te gebruiken, zoals het beheren van toegangscontrole tot specifieke kantoorruimtes, het organiseren van bedrijfsevenementen en zelfs voor het registreren van de aanwezigheid bij trainingssessies en workshops.

Het succes van inklokken met een QR-code inspireerde andere bedrijven in de regio om hetzelfde te doen. Het gebruik van QR-codes voor diverse zakelijke processen werd een standaardpraktijk in de moderne bedrijfswereld.

Uiteindelijk is het inklokken met een QR-code niet alleen een praktische verbetering, maar ook een symbool van hun toewijding aan innovatie en het omarmen van technologische vooruitgang. 

 

Inklokken voor personeel op de werkvloer

In de huidige samenleving, waar technologie een steeds prominentere rol speelt, verandert de manier waarop we werken en interageren voortdurend. In de professionele wereld worden traditionele processen voortdurend geoptimaliseerd door innovaties. Één van de meest recente ontwikkelingen die veel bedrijven omarmen, is het inklokken met je mobiel op de werkvloer. Dit moderne systeem biedt talloze voordelen en maakt het bijhouden van werktijden gemakkelijker dan ooit tevoren. In dit blogartikel zullen we de voordelen van inklokken met FaceClock op je mobiel of algmene tablet op de werkvloer grondig bespreken. Lees hier alles over het gebruik van het inkloksysteem van FaceClock. 

 

Voordelen van inklokken en uitklokken

  1. Gemak en tijdsbesparing: Met het inklokken met je mobiel wordt het hele proces aanzienlijk vereenvoudigd. Je hoeft geen apart apparaat te gebruiken of papieren formulieren in te vullen. In plaats daarvan heb je je mobiele telefoon altijd binnen handbereik, wat het inklokken tot een kwestie van seconden maakt. Met een snelle tik op het scherm ben je ingeklokt en klaar om aan de slag te gaan. Vooral tijdens drukke ochtenden, wanneer elke minuut telt, kan dit waardevolle tijd besparen en stress verminderen.

  2. Flexibiliteit en Mobiliteit: Inklokken met je mobiel biedt ongeëvenaarde flexibiliteit voor zowel werkgevers als werknemers. Werknemers kunnen op elk gewenst moment inklokken, zolang ze toegang hebben tot hun mobiele telefoon en een internetverbinding. Dit is bijzonder gunstig voor werknemers die regelmatig onderweg zijn, thuiswerken of op afstand werken. Het maakt het mogelijk om werktijden nauwkeurig bij te houden, ongeacht de locatie. Werkgevers kunnen ook gemakkelijk toegang krijgen tot de ingeklokte gegevens, waar ze zich ook bevinden, en kunnen zo de aanwezigheid van hun werknemers efficiënt en effectief beheren.

  3. Nauwkeurigheid en betrouwbaarheid (fraude-proof): Het digitale aspect van inklokken met je mobiel zorgt voor een aanzienlijk hogere nauwkeurigheid en betrouwbaarheid in vergelijking met traditionele methoden. De werktijden worden automatisch geregistreerd en opgeslagen in een digitaal systeem, waardoor de kans op menselijke fouten bij het handmatig invullen van gegevens wordt geminimaliseerd. Dit is vooral gunstig bij het opstellen van loonlijsten of bij het beheren van projecturen. Bovendien biedt het systeem een gedetailleerde registratie van werktijden, waardoor werkgevers gemakkelijker de prestaties van werknemers kunnen evalueren en verbeteren.

  4. Geavanceerde functies: Inklokken met je mobiel of een algemene tablet opent de deur naar geavanceerde functies die het beheer van werktijden nog efficiënter maken. Medewerkers kunnen via de mobiele app FaceClock hun roosters bekijken, vakantiedagen aanvragen of overuren registreren. Werkgevers kunnen real-time rapporten genereren, de productiviteit volgen en snel inzicht krijgen in de personeelsbezetting. Het biedt ook een beter inzicht in de tijdsbesteding van het team, waardoor processen kunnen worden geoptimaliseerd en werklast gelijkmatig verdeeld kan worden. 

  5. Milieuvriendelijkheid: Inklokken met je mobiel of algemene tablet is niet alleen handig, maar ook milieuvriendelijk. Het elimineert het gebruik van papieren stempelkaarten of formulieren, waardoor er minder afval ontstaat en de ecologische voetafdruk van het bedrijf wordt verkleind. Door over te stappen op een digitaal systeem, toont een bedrijf haar betrokkenheid bij duurzaamheid en verantwoord ondernemen.

Begin morgen met inklokken 

Sta je open voor innovatie in jouw bedrijf en wil je graag af van veel papierwerk en ruis door de urenregistratie op papier? De app hoeft niet geïnstalleerd te worden bij de medewerkers omdat de app zich in één seconde opent bij het scannen van een QR-Code. Vooral de 50+ organisaties ervaren de QR-Code als zeer handig omdat je hierdoor bij wijze van spreke morgen al kunt beginnen door simpelweg de QR-Code in de kantine op te hangen. De inklok-applicatie wordt ook door veel kleine bedrijven gebruikt zie hier de video van Boomkwekerij de Spankert in Boxtel.
Inklokken met FaceClock op de werkvloer biedt dus talloze voordelen, waaronder gemak, tijdsbesparing, flexibiliteit, nauwkeurigheid, geavanceerde functies en milieuvriendelijkheid. Het maakt het bijhouden van werktijden efficiënter en biedt zowel werkgevers als werknemers meer gemak en flexibiliteit. Het is duidelijk dat deze innovatieve technologie de toekomst van tijdsregistratie op de werkvloer vertegenwoordigt. Dus waar wacht je nog op? Haal je mobiele telefoon tevoorschijn en klok eenvoudig in met een tik op het scherm! 

Inklokken met gezichtsherkenning

Hoe makkelijk zou het zijn om te kunnen inklokken met je gezicht. De makers van FaceClock hebben niet alleen gedacht aan een simpele makkelijk te begrijpen urenregistratie-app maar ook gezorgd voor eenvoudig inklokken met je gezicht. Een gezicht kun je niet verwisselen en ook niet vergeten. Lees hier meer over inklokken met gezichtsherkenning. 

Vaak hebben klanten in de tuinbouw last van vieze vingers waardoor er niet ingeklokt kan worden met een vingerafdruk. Met het gezicht kun je voor een tablet of mobiele telefoon gaan staan en inklokken. Bekijk hier meer over het inkloksysteem voor de tuinbouw sector. 

 

Inklokken, uitklokken en de gewerkte taken aangeven

Niet alleen inklokken en uitklokken is mogelijk met het systeem maar ook gewerkte taken kun je gemakkelijk via de app doorgeven. 
Het systeem wordt door klanten op verschillende manieren gebruikt. Bij een boomkwekerij wordt het fijn gevonden om de taken na het uitklokken door te geven, dus aan het einde van de dag. Je klokt dan uit met je eigen mobiele telefoon en selecteert alle werktaken die je hebt gedaan, per taak geef je aan hoe lang je erover hebt gedaan. 
Andere klanten geven de voorkeur aan real-time taken doorgeven. Je laat dan het personeel gedurende de dag aangeven wat iedereen aan het doen is. Wanneer iemand bomen aan het laden is, of op pad nummer 25 in de kas bloemen aan het schikken is wordt het direct in de app doorgegeven. In het live-overzicht zie dus niet alleen de inkloktijden maar ook waar iedereen op dit moment is. In een boomkwekerij is het fijn om te weten op welk perceel een personeelslid is geweest. 

 

Snel inklokken en uitklokken met je eigen mobiel.

 

Een inkloksysteem zorgt voor duidelijkheid

Om boetes te voorkomen kun je een inkloksysteem gebruiken. Hierdoor zijn de in- en uitkloktijden automatisch inzichtelijk. 

Doordat uren objectief worden bijgehouden, is de werknemers ervan verzekerd dat de geregistreerde uren ook daadwerkelijk kloppen. 
Het is fijn om geen vervelende discussies te hoeven houden met personeelsleden over de tijden van aankomst of vertrek. Medewerkers kunnen met de FaceClock App bij aankomst een QR-Code scannen waarna de App zich gemakkelijk opent. Er kan met een persoonlijke PIN of het gezicht worden ingeklokt. Sommige klanten kiezen voor een algemene tablet in de kantine, maar de meeste bedrijven vinden het fijn dat een ieder op hun eigen SmartPhone kan inklokken. Dit voorkomt rijen. Het inklokken kan op het eigen WIFI-netwerk zodat er alleen op locatie kan worden ingeklokt. 

Klik hier voor meer informatie over de urenregistratie app. 

 

 

Inklokken met druppel 

Inklokken kan middels het Cloud-based systeem van FaceClock via het gezicht en persoonlijke PIN. 

✓ Geen verwisselbare pas,tag of druppel
✓ Vergeet nooit meer je pas, tag of druppel
✓ 100% zekerheid aanwezigheid persoonlijk door gezichtsherkenning

Inklokken op werk 

‘s ochtends klokt het personeel in op locatie, via het IP-adres kan er alleen ingeklokt worden op de desbetreffende locatie. 
Lees hier meer over het inkloksysteem. Door het in- en uitklokken is er een overzicht van Begin en Eindtijden. Deze rapportages kunnen gemakkelijk geëxporteerd worden naar Excel. 

Bekijk hier de video van in- en uitklokken op het werk.  

Bekijk alle Begin en Eindtijden en exporteer naar Excel.

In en uitklokken App

De urenregistratie-app faciliteert 

✓ Gemakkelijk in- en uitklokken
✓ Klok in met je gezicht of PIN
✓ Gewerkte uren en taken 
✓ Exporteer naar Excel

Heb je personeel van verschillende uitzendbureaus? Wist je dat FaceClock herkent wie er bij welk uitzendbureau hoort?!
Aan het einde van de week heb jij alle gewerkte uren met één klik op de knop per uitzendbureau in Excel. 

Voordelen inklokken personeel

  • Gewerkte uren per uitzendbureau in Excel
  • Gewerkte taken per sub-groep zoals Vast, Uitzend of ZZP
  • Accordeer alle gewerkte uren met één klik

Ben jij als ondernemer verantwoordelijk voor het onder andere registreren van de gewerkte uren van het personeel?
Om het zo makkelijk mogelijk te maken kun je ervoor kiezen een gemakkelijke app te gebruiken zoals een inklok-app. Middels deze applicatie kunnen medewerkers eenvoudig in en uitklokken. Uren zoals tvt uren worden hierdoor automatisch geregistreerd. 

In plaats van onhandige Excelsheets die bijgehouden moeten worden kan het ook middels een urenregistratie app. Er zijn talloze urenregistratie apps op de markt die zowel Android als IOS ondersteunen. FaceClock heeft voor de urenregistatie-software een App ontwikkeld die te openen is middels een QR-Code. Dit omdat er verschillende branches gewerkt wordt met een groot aantal seizoensgebonden-arbeiders waarvan het lastig is te forceren een App te downloaden waar WIFI voor nodig is en IOS of Android ondersteuning. Door middel van de QR-code kan er met de urenregistratie app eenvoudig worden ingeklokt en weer uitgeklokt waar en wanneer gewenst. 

FaceClock biedt een urenregistratie-app aan dat op maat gemaakt kan worden en betaalbaar is. De applicatie is zo gebruiksvriendelijk mogelijk ingedeeld voor zowel bedrijfsleider als medewerker. Het idee is om morgen al te kunnen beginnen met de urenregistratie-app zonder een training nodig te hebben!

 

 

Door het in- en uitklokken heb je een complete tijd- en aanwezigheidsoplossing. Het intelligente cloud-based systeem van FaceClock biedt verschillende vormen van inklokken aan.  Het is mogelijk om veilig en eenvoudig in te klokken middels gezichtsherkenning of een toegangscode.

Doordat het inkloksysteem volledig in de cloud is heb je real time toegang tot alle in- en uitklok gegevens, inc. werkschema’s, overuren en absenties.

Gebruik van de inklok-app

Het zorgt voor meer inzichten op de bewegingen van het personeel, zonder dat zij het gevoel hebben in te gaten gehouden te worden. Wanneer is men meestal aanwezig en hoe laat klokken de meeste uit?

De data die het inkloksysteem genereert is altijd toegankelijk en om te zetten naar Excel.

Veel organisaties gebruiken nog Excel om de urenregistratie in bij te houden.

In- en uitklokken

√  Inklokken vanaf elke locatie
√  Kloktijden afronden
√  Klok in op basis van een IP-adres

Inklokken op het werk!

De prikklok is weer terug van geweest. Door het Europese Hof is besloten dat er moet worden aangetoond wanneer het personeel van start is gegaan en wanneer de dienst is beëindigt.

Dit naar aanleiding van een rechtszaak in Spanje over het terugbetalen van gewerkte uren van medewerkers werkzaam bij een bank een Spanje.
Tijdens de hoorzitting konden begin en eindtijden niet worden aangetoond.
Hierna heeft het Europese Hof bepaald werkgevers verplicht te stellen tot het registreren van begin en eindtijden.

Gebruik van een inkloksysteem

Door middel van het gebruik van een inkloksysteem doe je aan een stukje aanwezigheidsbeheer. Ook vakanties, ziektes en andere soorten absentie worden voortaan gecontroleerd en gemanaged via een systeem. FaceClock is vooral gebruiksvriendelijk en de data is gemakkelijk te wijzigen.

Doordat medewerkers zelf in- en uitklokken kunnen de gewerkte shifts goed of afgekeurd worden met één klik op de knop. Openstaande goedkeuringen worden automatisch aangegeven in het urenregistratiesysteem waardoor je nooit een gewerkte shift van een medewerker over het hoofd ziet. Ook vakantieaanvragen worden door medewerkers zelf gedaan in de urenregistratie app.

Kloksysteem 2.0

Het inkloksysteem van FaceClock is volledig in de cloud. Je hebt dus altijd toegang tot het systeem op alle gewenste mobile-devices. Kastjes installeren kost werk en vaak onnodig veel geld. De klanten van FaceClock gebruiken de QR-Code om de medewerkers gemakkelijk bij aankomst te laten inklokken met hun eigen mobiele telefoon.

Snel in- en uitklokken

  • inklokken via de QR-Code en een Smartphone
  • inklokken via een tablet aan de muur met een toegangscode of je gezicht
  • inklokken via een laptop in de kantine of receptie

Werkprocessen en Urenregistratie

Hoe fijn is het wanneer je een systeem precies zo kan inrichten op de werkprocessen van jouw bedrijf. Elke organisatie is anders en zo ook de urenregistratie.
Er zijn groepen medewerkers die de Start- en Eindtijden op een papiertje moeten opschrijven of naar HRM mailen. Maar er zijn ook bedrijven waar je in een gezamelijk Excel-sheet de uren in verwerkt als medewerker.

Opkomst Urenregistratie App Personeel

De opkomst van urenregistratie apps voor personeel, zorgt er mede voor dat er veel werk van de urenregistratie uit handen genomen kan worden.
Zo kunnen medewerkers zelf via de app gemakkelijk hun gewerkte uren kwijt. Deze verschijnen van een ieder in het urenregistratiesysteem waarna ze geaccordeerd kunnen worden.

Alle communicatie via de Urenregistratie App

Niet alleen gewerkte uren en taken kunnen tegenwoordig doorgegeven worden via de urenregistratie app maar ook vakantiedagen of beschikbaarheid kan eenvoudig met een paar klikken geregeld worden. Dit scheelt een hoop telefoontjes en mailtjes van medewerkers, voorkom ruis.
In FaceClock verschijnen alle vakantie-aanvragen automatisch in het systeem. Vervolgens wordt ook het goed of afkeuring-proces uit handen genomen. Waarna je namelijk op goedkeuren klikt wordt de persoon in kwestie hiervan automatisch bericht. Het is wederom dus niet nodig om te bellen of mailen!

Bespaar tijd!

Medewerkers doen dus direct hun urenverantwoording; via de app, Smartphone of tablet. Het urenregistratiesysteem van FaceClock is volledig in de cloud, dit betekend dat het personeel op elk gewenst device uren of gewerkte taken kunnen doorgeven. Vervolgens staat alle ingeschoten data door personeelsleden online en is dus real time toegankelijk voor bijvoorbeeld bedrijfsleiders of HRM.

FaceClock registreert de gewerkte tijd en de aanwezigheid van medewerkers op locatie.
De in- en uitkloktijden worden automatisch bijgehouden waardoor je van een ieder een overzicht hebt van de Start- en Eindtijden van medewerkers. Hierdoor is er meer grip op het personeel. In- en uitklokken wordt steeds meer de norm, door het verplicht stellen van het Europese hof klokken steeds meer bedrijven in- en uit. De terugkomst van de prikklok ligt dus op de loer.
Wil jij meer weten over een snel en makkelijk inkloksysteem? Lees dan hier meer informatie over de FaceClock app, snel en eenvoudig inklokken met een QR-Code.

Het voordeel van het gebruik van een inkloksysteem is voornamelijk het gewin in tijd doordat de rapportage en registratie geheel automatisch gaat. Briefjes met in- en uitkloktijden van medewerkers hoeven niet meer in Excel overgetypt te worden.
En dan nog alleen gesproken te hebben over het bijhouden van de in-en uitklok tijden. Het noteren en registreren van de gewerkte uren kan ook behoorlijk tijdrovend zijn!

Veelal zijn er partijen die een in- en uitkloksysteem aanbieden door middel van een kastje of terminal te installeren. Vaak zijn deze best prijzig en in de tijd van nu onnodig. De digitale wereld kent vele mogelijkheden en daarom biedt FaceClock een volledig sterk en eenvoudig in gebruik inkloksysteem aan in de cloud. Medewerkers kunnen met de mobiele telefoon een QR-Code scannen om vervolgens in- en uit te klokken.

Natuurlijk is er naast de vraag om te kunnen in-en uitklokken ook veel vraag naar een mogelijkheid om vakantie of een vrije dag aan te vragen. Het fijne van de FaceClock App is dat het systeem op maat gebouwd kan worden en volledig in de cloud is. Hierdoor kunnen klanten hun wensen aangeven en staat het een week later alweer live! Naast in en uitklokken kan er een vakantie aangevraagd worden en deze is direct te zien, waarna het goed of afgekeurd kan worden. Medewerkers ontvangen automatisch via de mail een bericht of hun vrije dag of vakantie is goed of afgekeurd.

Het kloksysteem kan gebruikt worden op elk mobile device, denk hierbij aan;

  • Tablet
  • Mobiel
  • Laptop/Computer

Het fijne van het gebruik van een inkloksysteem in de cloud is dat alle data real time is en direct toegankelijk. Je hebt dus direct overzicht en grip op de in- en uitkloktijden van de medewerkers, maar ook werktaken en gewerkte uren.
Dit zorgt ervoor dat een bedrijf zich voldoet aan de wettelijke bepaling om aanwezigheid van het personeel te registreren.

Het woord inklokken komt nog uit de tijd dat medewerkers hun begin en eindtijden moesten registreren en de gewerkte uren. Hierdoor ontstond de prikklok en zo de benaming ‘inklokken’.

Via een prikklok kun je in- en uitklokken, deze registreert dan met als het ware een prik de in- en uitkloktijden. Gelukkig zijn er nu wat modernere apparaten waar je met bijvoorbeeld een tag kunt inklokken. Uiteraard kun je hier niet de vakantiedagen of gewerkte taken in doorgeven, naast en het inklokken zal dan een app gebruikt moeten worden.

FaceClock biedt drie systemen in één aan in de cloud, waar het gehele management van het personeel in geregeld kan worden.

  • In- en uitklokken
  • Gewerkte uren
  • Gewerkte taken
  • Vakantie & Feestdagen
  • Ziekte
  • Tijd voor tijd
  • Roosters maken